Вибори на Кіровоградщині пройшли з порушенням закону та у холодних приміщеннях

Учора, 18 грудня, у день виборів у населених пунктах Кіровоградщини досі були розміщені агітаційні матеріали кандидатів у депутати та на посаду сільських голів.

unnamed (4)Так, передвиборча агітація розміщена на території Соколівської об’єднаної громади у Соколівці, Черняхівці, Назарівці, Іванівці, Карлівці, Ганнівці, Новій Павлівці, Дарївці. В усіх цих населених пунктах є агітаційна продукція Партії пенсіонерів. В деяких також присутня агітація за кандидата на сільського голову Павла Аравкіна та ВО  «Свободи».

Відповідно до частини 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється. 

Згідно зі статтею 212-10 Кодексу про адміністративні правопорушення, проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом, а так само агітація в день проведення референдуму – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, необлаштовані приміщення, де знаходяться виборчі комісії та проводиться голосування. Зокрема, дуже холодно у приміщенні дільниці №350268 у селі Ганнівка, яка розміщена у аварійному приміщенні школи, закритої 8 років тому. Не опалюється також приміщення сільського клубу у селі Подорожнє, де знаходиться дільниця №350665.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно зі статтею 73 Закону України «Про місцеві вибори» матеріально-технічним забезпеченням комісій займаються місцеві органи влади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар