На Кіровоградщині тренувалися рятувати “Теплоенергетик”

ТЕЦ КП "Теплоенергетик"

Сьогодні, 15 грудня, відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону та аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Кіровоградській області з ліквідації наслідків умовної надзвичайної ситуації на Кіровоградському підприємстві «Теплоенергетик».

Про це інформує прес-служба У ДСНС України в області.

Головною метою навчань було: вивчення тактичної характеристики та пожежної небезпеки об’єкта, особливостей ведення оперативних дій, способів та методів ліквідації надзвичайних ситуацій; проведення розрахунку сил та засобів, необхідних при ліквідації надзвичайної ситуації; відпрацювання спільних злагоджених дій усіх сил та засобів, задіяних до пожежно-рятувальних робіт.

У разі виникнення пожежі, шляхами розповсюдження вогню у приміщеннях котельні можуть бути горючі матеріали, меблі, обладнання та оздоблення приміщень, вентиляційні канали, а також через високотемпературні конвективні потоки можливе поширення вогню крізь дверні прорізи. В умовах швидкого розповсюдження диму по коридорах та сходових клітинах будівель котельні організація евакуації та рятування людей є першочерговим завданням.

За тактичнима задумом навчань внаслідок порушення технологічного процесу в резервуарах з мазутом, відбулося загорання речовини, що спричинило сильне задимлення. В результаті аварії виникла пожежа, вогонь поширився по всьому резервуару. Виникла загроза поширення пожежі на розташований поряд резервуар.

Залучення сил і засобів пожежно-рятувальної служби відбувається за підвищеним номером виклику. На місце події прибули 8 одиниць техніки та 25 чоловік особового складу. Завдяки злагодженим діям рятувальників, умовна надзвичайна ситуація оперативно ліквідована.

Під час навчань вдалося вивчити оперативно-тактичну характеристику та пожежну небезпеку об’єкта, особливості ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації НС, розрахувати оптимальну кількість сил та засобів, відпрацювати першочергові дії працівників підприємства при виникненні надзвичайної події, алгоритм дій оперативних розрахунків, заходи з охорони праці під час роботи з пожежною і аварійно-рятувальною технікою та обладнанням. На думку організаторів, мети навчань було досягнуто.

IMG_7156 IMG_7274 IMG_7281 IMG_7304

Фото У ДСНС України в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар