Жителів Кіровоградщини вчитимуть професії машиніста холодильних установок

Ілюстрація molochnoe.ru

Сучасне життя не можна уявити без холодильника, холодильних установок. Широке застосування й величезні темпи росту холодильної техніки в народному господарстві вимагають підготовки кваліфікованих фахівців з монтажу, обслуговування й ремонту холодильного устаткування.

За сприяння обласного центру зайнятості, з метою підготовки висококваліфікованих працівників цієї професії, 20 грудня поточного року на базі обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник» розпочнеться навчання безробітних громадян. Курс навчання триватиме 4,5 місяці.

«Однією з найбільш дієвих форм допомоги тим, хто втратив роботу або вперше шукає її, є професійне навчання за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Адже, здобувши професію, що актуальна на ринку праці, громадянин має неабиякий шанс працевлаштуватися», – зазначає Вікторія Бернікова, начальник відділу профнавчання обласного центру зайнятості.

Відповідно до навчального плану майбутні машиністи холодильних установок повинні засвоїти конструктивну будову холодильних установок різних систем, схему розташування трубопроводів, арматури, приладів автоматичного регулювання і контрольних приладів, технологічний процес виробництва холоду і коефіцієнт корисної дії холодильних установок, будову ізотопних рівнемірів, електронних мостів, соленоїдних вентилів та інших контрольно-вимірювальних приладів, електроприладів. Також будуть ознайомлені з правилами приймання і перевірки устаткування після ремонту холодильних установок.

За своєю суттю, професія машиніст холодильних установок різноманітна і перспективна за своїми можливостями, цікава, складна і дуже потрібна. Професія належить до сфери обслуговування, а також дає можливість займатися індивідуальною трудовою діяльністю або відкрити власні майстерні з ремонту холодильної техніки (торгово-холодильне обладнання, побутові холодильники).

За матеріалами Відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості

Поширити:

Залишити коментар:

коментар