У Кропивницькому активісти вийдуть на екоакцію на захист дерев

У суботу, 17 грудня, активісти “Озеленення Кропивницький” вийдуть на екологічну акцію на захист дерев – обшиють кольоровою та пістрявою тканиною всохлий клен біля краєзнавчого музею.


“Він всох після того, як його обрізали працівники КП “Благоустрій” 8 грудня 2015 року”, – повідомляє активістка Надія Паливода.

Зустріч – о 13.00.

З собою треба мати: голку/нитки і прямокутні довгі клаптики тканини, різнокольорові. 

“Мета акції – привернути увагу причетних осіб і містян до безглуздої обрізки дерев, тому що кваліфікована людина знає – клен не переносять обрізання, і для цього не треба консерваторії закінчувати, – повідомляє активістка. – Достатньо заглянути у будь-який посібник садівника, де такі породи дерев перераховані. А це, до речі, і каштани, і білі тополі, і ясени, і дуб – яких зараз теж стоїть чимало сухих по місту після блискуче проведеного “омолодження”. Як все піде добре, ми можемо не обмежитися одним деревом, а згодом “прикрасити” й інші.

У Голландії, як ми знаємо, таким чином прощаються з деревом, яке всохло з природних причин і буде замінено на інше. І в нас буде схожа ситуація, з тією відмінністю, що прощатися доведеться з деревами, які могли б ще жити та й жити, якби їх не скалічили”.

15439743_10205981844864227_9075576356554322674_n

Поширити:

Залишити коментар:

коментар