Секс-працівниці Кропивницького проведуть вуличну акцію під стінами МВС України

Секс-працівниці Кропивницького та інших міст, правозахисники та активісти напередодні Міжнародного дня подолання насильства проти секс-працівників 16 грудня об 11:00 проведуть вуличну акцію «Скасуйте покарання за секс-роботу!» перед будівлею Міністерства внутрішніх справ України із вимогою скасувати відповідальність за добровільну секс-роботу повнолітніх людей (ст. 181.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це повідомляють у Всеукраїнській благодійній організації «Легалайф-Україна».

Секс-працівниці, чия робота в Україні переслідується за законом, зазнають необґрунтованого насильства та дискримінації як з боку клієнтів, так і з боку самих правоохоронців. Поліцейські шантажують та залякують секс-працівниць, які не можуть ефективно захистити свої права.

Учасники заходу покажуть, яким чином відбувається переслідування та залякування через секс-роботу і закличуть правоохоронців припинити цю практику.

Спікери:
Наталія Ісаєва, Легалайф-Україна,
Олена Фіськова, Легалайф-Україна,
Маргарита Тарасова, Центр інформації про права людини,
Оксана Покальчук, Amnesty International Ukraine,
Сергій Перникоза, Асоціація УМДПЛ.

Організатори: Центр інформації про права людини, «Легалайф-Україна» за організаційної підтримки програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження».

Важливо!

Відмова від покарання (декриміналізація) не означає легалізацію. Учасники акції вимагатимуть скасувати відповідальність людей, які добровільно виконують секс-роботу, а НЕ законодавчо врегулювати секс-бізнес.ф

Поширити:

Залишити коментар:

коментар