На Андріївських вечорницях для кропивничан облаштували хату-майстерню та кімнату ворожінь

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

 У Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва вчора, 13 грудня, відбулися Андріївські вечорниці.

Святкова програма передбачала музичні та театралізовані виступи, кусання калити, тематичні книжкові виставки, частування українськими народними стравами, народні ворожіння та обряди, тематичні майстер-класи, виставки робіт українського мистецтва. Кожен охочий міг особисто долучитися до будь-якого дійства в рамках заходу.

«Це свято вже стало традиційним для нашої книгозбірні, адже третій рік поспіль ми запрошуємо кропивничан на Андріїївські вечорниці. Без виключення цього разу підготували безліч цікавих локацій. Наприклад, кімната ворожінь, де можна поворожити за давніми українськими традиціями. В «хаті-майстерні» діють різнопланові майстер-класи. До всього цього ми сьогодні говоримо про безпеку – діє «оселя безпеки», де представники управління надзвичайних ситуацій України в Кіровоградській області говорять про безпеку під час новорічних та різдвяних свят, проводять тематичні конкурси. Родзинкою є майстер-клас з гончарства», – прокоментувала завідувач сектору соціокультурної діяльності Тетяна Букач.

DSC_0007

«Два тижні тому ми дізналися про проведення даного заходу. Метою є цікаво провести час та поглибити свої знання українських звичаїв та традицій. І, дійсно, хочеться спробувати народні страви», – поділився враженнями учасник заходу Влад Жабко.

Валерія Олещенко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар