Кропивницькі благодійники передали онкодиспансеру обладнання на 151 тис. грн

Учора, 13 грудня, відбулася передача обладнання для обласного онкологічного диспансеру, яке було придбано за кошти зібрані під час Великоднього Благодійного Аукціону.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко.

У квітні у Кропивницькому відбулася сьома благодійна акція, яку напередодні Великодня проводять у форматі Аукціону – продажу творів мистецтва. Захід традиційно проходив у гостинних стінах обласного художнього музею, а на торги було виставлено понад сорок лотів. Це були твори мистецтва, безоплатно передані як авторами-художниками, так і колекціонерами та власниками галерей.

“На кошти, зібрані в результаті торгів, планувалося встановити спеціальне обладнання у поліклініці, яку щодня відвідують сотні пацієнтів. Але вартість комп’ютерної системи, яка б дозволила зробити електронну чергу, суттєво перевищила суму коштів, зібраних під час аукціону. Тому було вирішено придбати обладнання, яке найбільш необхідне різним відділенням обласного онкологічного диспансеру”, – повідомляє Тетяна Ткаченко.

Організатори аукціону передали обласному онкологічному диспансеру високочастотний електрокоагулятор ЕК-300М1 (на суму у 58 000,00 грн.), а також аноскоп та тубус до нього (на суму у 28 000,00 грн.), ушивач органів УО-60 (на суму у 45 100,00 грн.) та новий ларингоскоп і комплектуючі до нього (19 999,97 грн.).
Загалом оплачено обладнання на суму 151 099,97 грн.

Ларингоскоп – це медичний прилад, який використовується для обстеження гортані. Він розроблений для того, щоб полегшити швидку візуалізацію гортані без необхідності вирівнювання глоткової і гортанний осей. Аноскоп застосовується для діагностики і терапії захворювань прямої кишки. Хірургічний електрокоагулятор використовується для розтину або коагуляції органів і тканин при проведенні оперативного лікування пацієнтів.

“Актуальність купівлі саме цього обладнання визначало керівництво обласного онкологічного диспансеру. Вони ж проводили моніторинг цін та передавали від виробників до благодійників рахунки на купівлю вказаного обладнання”, – написала Ткаченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Кропивницькі благодійники передали онкодиспансеру обладнання на 151 тис. грн

  1. Ціна ларингоскопу 19 999,97 грн., це що, фірма-продавець зробила “величезну” знижку аж у 3 коп. (0,03 грн.)?

Коментарі заборонені.