Міністр культури України запропонував розпочати проект “Культурна столиця України” з Кропивницького

Фото: Андрій Ткач

Міністр культури України Євген Нищук запропонував у 2017 році зробити Кропивницький “Культурною столицею України”.

Про це міністр розповів у інтерв’ю “Українському тижню”.

Ідея запровадити щорічний проект “Культурна столиця України” має розширити культурні горизонти регіонів. На його думку, це вирішить проблему концентрації в Києві більшості проектів у сфері мистецтва.

“Перейменували Кіровоград на Кропивницький. Чом би не започаткувати такого проекту, як «Культурна столиця України», щороку нова? Не можна все зосереджувати на Києві. Чому наступного року не зробити культурною столицею Кропивницький, місто, пов’язане із фундаторами вітчизняного театру? Не зробити фест, куди буде запрошено всю Україну? Із керівниками управлінь культури я говорив про потребу сесійних виїздів, із конкретними темами: сучасного чи традиційного мистецтва, пісні, музейної історії тощо. Є центри, куди можна поїхати, провести майстер-класи, обговорити стратегічні речі. Цього ніхто ніколи не робив”, – сказав Нищук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Міністр культури України запропонував розпочати проект “Культурна столиця України” з Кропивницького

  1. Було б дуже добре, бо вже давно настав час зробити з колись пересічного обласного міста місто українське культурного центру всієї України, з наступністю її найкращих національних традицій. Та для цього було би ще добре і декого з особливо “активних” поборників повернення до колишньої російської імперії навіть і в назвах міста, теж долучити до культури.

Коментарі заборонені.