Начальник управління юстиції Кіровоградщини розповів, як призначали його першого заступника

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Головному територіальному управлінні юстиції у Кіровоградській області цієї п’ятницю, 9 грудня, відбувся День відкритих дверей. За ініціативи керівництва до органу юстиції могли завітати всі ті, хто мав бажання більше дізнатися про роботу структурних підрозділів або проконсультуватися зі спеціалістами в межах їх повноважень з приводу проблемних ситуацій.

Пише сайт управління юстиції.

Відтак до стін управління завітали представники громадської організації «Громадський тиск Кіровограда» на чолі з Ігорем Погасієм з метою з’ясування питань виконання керівником органу юстиції Вадимом Гуцулом положень статей 28-29 Закону України «Про корупцію» відносно свого першого заступника ГТУЮ у Кіровоградській області Артема Мамченка та надання ним оцінки з приводу звільнення колишнього начальника юстиції Віктора Кондратюка.

За словами активістів, заступником міністра юстиції Гією Гецадзе під час візиту у Кропивницький 27 жовтня було обіцяно розгляд колективного звернення від громадської організації «Громадський тиск Кіровограда» щодо законності призначення Артема Мамченка першим заступником начальника ГТУЮ у Кіровоградській області, та досі не надано відповіді.

Однак, Міністерством юстиції 6 грудня був наданий офіційний лист-відповідь за номером 43074/33433-0-33-16/14. Варто відзначити, що під час зустрічі з Вадимом Гуцулом Ігор Погасій не озвучив факт отримання листа.

Як відзначив Ігор Погасій, у громадської організації є питання по призначенню першого заступника начальника управління Артема Мамченка, відносно якого є два виконавчі провадження. На всі запитання активістів Вадим Гуцул надав вичерпні відповіді у межах компетенції начальника обласного управління юстиції. Отримавши від Артема Мамченка офіційну заяву про наявність виконавчих проваджень, ним було проінформовано Департамент виконавчої служби, керівник якого передав вказані виконавчі провадження до іншої області. Таким чином, керівник юстиції у повному обсязі виконав усі заходи, передбачені Законом України «Про запобігання корупції», усунувши потенційний корупційний ризик. Окрім цього, своє зобов’язання виконав і Артем Мамченко, який повідомив Міністерство юстиції про конфлікт інтересів. Хоча необхідно зауважити, що між ним та Ігорем Погасієм відбулися особисті цивільно-правові відносини як фізичними особами. Це означає, що ситуацію пов’язувати безпосередньо з роботою управління немає ніяких підстав. При цьому питання призначення чи звільнення заступників не входять у межі повноважень начальника територіального управління юстиції. Їх вирішує виключно Міністерство юстиції.

Що стосується звільнення екс-керівника управління Віктора Кондратюка, Міністерство юстиції усунуло його з посади як такого, що не пройшов шестимісячного випробувального терміну.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар