Працівники поліції затримали чоловіка, який у Кропивницькому скоював угони авто, аби покататися

Протягом місяця 34-річний раніше судимий житель обласного центру незаконно заволодів трьома вітчизняними автомобілями. Транспортні засоби зловмисник залишав за межами міста. У даний час легковики вилучено та повернуто власникам.

До Кропивницького відділу поліції надійшли повідомлення про угони транспортних засобів.

«Як з’ясували правоохоронці, усі ці злочини – справа рук однієї особи, – розповідає очільник Кропивницького відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Зловмисника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Стосовно правопорушника розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Йому оголошено підозру, вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої».

Спочатку зловмисник заволодів транспортним засобом «ВАЗ 2101». Пізно ввечері в одному з дворів він помітив автомобіль та вирішив покататися на ньому. Чоловік підійшов до автівки, переконався, чи немає поряд сторонніх осіб та, скориставшись ключами від шафи, відімкнув машину. Потім викотив авто, замкнув дроти в замку запалювання і поїхав. Вдосталь покатавшись, «водій» автомобіль залишив у полі за межами міста та пішов додому.

Через деякий зловмисник знову вдався до злочину. Проходячи вночі повз приватні будинки, чоловік звернув увагу на автомобіль «ВАЗ 2106», який знаходився на узбіччі проїжджої частини. Зламавши замок водійських дверцях, зловмисник скоїв угон. У подальшому чужу машину також залишив на околиці обласного центру.

Крім того, затриманий причетний ще і до незаконного заволодіння «Таврії», яка була припаркована біля під’їзду багатоповерхівки. Видавивши скло у дверцятах, зловмисник потрапив в салон машини, завів її та поїхав до товариша. Чоловіки каталися містом, а потім лишили автомобіль біля одного з магазинів.

Підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, тепер він знову може потрапити за грати на строк до 8 років.

За матеріалами Кропивницького відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар