На Кіровоградщині судитимуть еколога-хабарника

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування щодо отримання неправомірної вигоди працівником Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області у розмірі 8 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Розслідуванням встановлено, що державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища вимагав кошти з керівника приватного підприємства в сумі 8 тис грн за вирішення питання щодо не притягнення його до відповідальності та не нарахування збитків у сумі близько 100 тис грн за вирубку лісу.

Обвинувальний акт скеровано до суду за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Читайте також: Кропивницького еколога-хабарника взято під варту

На даний час особу звільнено із займаної посади.

Нагадаємо, інспектора затримано слідчими прокуратури разом із СБУ 1 вересня 2016 року під час передачі частини неправомірної вигоди.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар