У Кропивницькому розповіли про співпрацю НАТО з Україною

Ілюстрація

Сьогодні, 8 грудня, у Кропивницькому розповіли про співпрацю НАТО з Україною, в рамках якої було реалізовано один із проектів у області.

У рамках співпраці з НАТО на Кіровоградщині організували конкурс “Україна – НАТО: сучасний погляд української молоді”, участь у якому взяли близько 150 дітей. Школярі презентували свій погляд на безпеку країни у розрізі питання співпраці України з НАТО за допомогою фотографій та есе. Серед учасників було визначено 7 переможців. Під час конкурсу організатори перевірили зацікавленість молоді у співпраці з НАТО та їхню обізнаність у цьому питанні.

За словами голови Громадської Ліги Україна-НАТО, учасники конкурсу на Кіровоградщині є та молодь, яка паралельно з іншими інтересами, цікавиться питанням співпраці України з НАТО:

“Конкурс має певну тематику, і ті учні, які хотіли брати участь у цьому конкурсі, це вже певний відбір учасників. Когось, можливо, більше цікавить фольклор або астрономія (я образно, звісно), але хто прийшов сюди і брав участь у цьому конкурсі, вже були заряджені на інтерес до цієї теми. Тому, власне, з ними цікаво було розмовляти. І в нас досить мудра розмова вийшла. Можливо, це не є результативно для всієї молоді, але там була саме та, зацікавлена, аудиторія”, – розповів голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж.

Зокрема, голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж відзначив, що молодь завжди проявляла більший інтерес до питань, пов’язаних із НАТО:

“Молодь завжди цікавилася цим питанням і у попередні роки – навіть коли в країні не було глобальної підтримки вступу України  в НАТО. Тому вона була більш “жива” у цьому аспекті, адже йшла на випередження суспільної думки. Зараз ми знаємо результати опитування “Фонду демократичних ініціатив”. І серед тих громадян, які взяли б участь у можливому референдумі щодо вступу у НАТО, 76% сказали б “так” у відповіді на питання, чи варто Україні вступати в НАТО. Тож змінюється суспільна думка загалом, і тому більш активно молодь цікавиться цими питаннями, зокрема”, – додав Сергій Джердж.

Окрім того, варто відзначити, що на прес-конференції обговорили й інші аспекти співпраці України з НАТО, яка реалізується уже зараз. За словами учасників прес-конференції, наразі Україна отримала від США 1200 приладів  нічного  бачення та 50 швидких медичних військових  машин для транспортування хворих. 150 тон патронів безкоштовно передала Україні Литва. Також цьогоріч передано обладнання для військових та спеціальні засоби зв’язку.

Ярослава Почтарьова для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар