На Кіровоградщині збільшився рівень безробіття

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Ситуація на ринку праці Кіровоградської області характеризується постійним попитом на фахівців (9,0%), на кваліфікованих робітників з інструментом (24,1%), на робітників з обслуговування, експлуатації і  контролювання   за   роботою  технологічного  устаткування,   складання   устаткування і машин (15,5%) та на працівників сфери торгівлі і послуг (10,4%).

Станом  на  01 грудня  2016  року  в   центрах   зайнятості  області було зареєстровано  13,6 тис. безробітних громадян, з  яких 54,8% складали  жінки, 39,0% – молодь  віком до 35 років, майже 41,6% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен другий безробітний належав до сільських мешканців.

У січні-листопаді 2016 року статус безробітного мали 45,6 тис. осіб, з них отримали статус безробітного безпосередньо в жовтні майже 3,2 тис. осіб.

За сприяння служби зайнятості у січні-листопаді поточного року міськрайонними та районними центрами зайнятості працевлаштовано 15,8 тис. безробітних громадян. Рівень  працевлаштування  безробітних  громадян становив 34,6% (в середньому по Україні – 33,6%).

Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 11,2 тис. осіб. Рівень залучення безробітних громадян до участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру склав 24,6% (в середньому по Україні – 19,2%).

Проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості 6,5 тис. осіб, рівень охоплення професійним навчанням становив 14,2% (в середньому по Україні – 13,6%).

Протягом  січня-листопада 2016 року ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 44 особи.

Станом на 01 грудня 2016 року кількість вакансій у базі даних центрів зайнятості області становила майже 1,9 тис. од.

У  середньому  на одну  вакансію  претендувало  7  осіб, у  тому  числі серед професіоналів – 3 особи, серед кваліфікованих робітників з інструментом – 2 особи, серед фахівців – 7 осіб, серед працівників торгівлі і сфери послуг – 13 осіб, серед технічних службовців – 15 осіб, серед робітників з  обслуговування технологічного  устаткування – 7 осіб, серед  громадян  без спеціальної підготовки – 10 осіб, а також серед кваліфікованих  робітників   сільського  господарства – 18 осіб.

Станом на 01 грудня поточного року 9,5 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.

За останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, рівень безробіття населення віком 15-70 років, визначений за методологією Міжнародної організації праці у Кіровоградській області, збільшився з 10,9% (за І півріччя 2015 року) до 12,3% (І півріччя 2016 року) економічно активного населення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до На Кіровоградщині збільшився рівень безробіття

  1. Якщо порахувати, то виходить по 5-6 претендентів на одну вакансію. Негусто. Хіба що реєструватися заради грошової допомоги, а от шукати роботу краще самотужки. Тим більш, зараз багато різних сайтів, які в цьому допомагають. Я знайшла роботу на https://hh.ua/, однак, мушу визнати, що резюме розмістила на всіх порталах з пошуку роботи. Однак саме звідси було більше всого пропозицій від роботодавців.

Коментарі заборонені.