Громадські формування Кіровоградщини повинні внести зміни до статутів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Головне територіальне управління юстиції у Кіровоградській області інформує про порядок внесення змін до статуту  громадських формувань у зв’язку з приведенням його у відповідність до норм Податкового кодексу України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №440 затверджено Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення, згідно з яким неприбуткові організації, які не приведуть свої установчі документи відповідно до норм пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України, після 1 січня 2017 року виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

У зв’язку з цим рекомендуємо зареєстрованим громадським організаціям, організаціям роботодавців, професійним спілкам внести зміни до свої статутів шляхом прийняття нової редакції у порядку визначеному статутом.

 Згадані зміни повинні передбачати:

  1. заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб;
  2. передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення).

Додатково рекомендуємо одночасно з приведенням статуту у відповідність з податковим кодексом внести зміни та привести статут у відповідність із Законом України «Про громадські об’єднання», а у разі зміни назви вулиці додатково включити до порядку денного органу, який уповноважений приймати рішення і питання щодо зміни адреси місцезнаходження.

Документи можна подати до найближчого центру надання адміністративних послуг, до Центрів з надання правової допомоги або до Головного територіального управління юстиції.

Документи приймаються протягом всього робочого дня, тобто з 8 години 30 хвилин до 17 години 30 хвилин (у п’ятницю до 16 години 15 хвилин), вихідні дні: субота, неділя.

Для державної реєстрації необхідно подати (на прикладі громадської організації):

1) заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі;

2) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до Єдиного державного реєстру;

3) реєстр осіб (громадян), які брали участь в засіданні уповноваженого органу управління юридичної особи, – у разі внесення змін до відомостей про громадські об’єднання, політичні партії;

4) документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення відповідно до статуту громадського формування про внесення змін до Єдиного державного реєстру, – у разі державної реєстрації змін до відомостей про громадське формування;

5) установчий документ юридичної особи в новій редакції – у разі внесення змін, що містяться в установчому документі;

Адміністративний збір за державну реєстрацію змін, що пов’язані з приведенням установчих документів у відповідність до чинного законодавства, не справляється.

У разі виникнення питань телефонуйте на гарячу лінію за телефоном: 0522 22-24-09

Поширити:

Залишити коментар:

коментар