Як планують розвивати освіту Кіровоградщини у 2017-му

Пріоритетом для галузі освіти в Кіровоградській області є створення оптимальної мережі, яка забезпечить ефективне надання послуг, розвиток матеріально-технічної бази, впровадження енергоефективних заходів, створення умов для навчання і виховання дітей з особливими потребами, а також стимулювання обдарованих дітей.

Про це повідомив директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Володимир Таборанський сьогодні, 8 грудня, під час наради щодо обговорення проекту програми економічного і соціального розвитку Кіровоградської області на 2017 рік.

«Основною проблемою у дошкільній освіті стала недостатня кількість місць у навчальних закладах – це спричиняє навантаження на групи та створення черг. Тому основним завданням є створення додаткових місць (планується близько 600) зокрема, за рахунок побудови 7 дитячих садків, 4 навчально-виховних комплексів та утворення 13 нових груп у вже існуючих дошкільних закладах», – відмітив Володимир Таборанський.

Для загальної середньої освіти планується до 1 вересня 2017 року організувати 110 опорних шкіл. Вони дадуть умови для започаткування спеціалізованих класів із поглибленим навчанням. Великий акцент у проекті робиться на забезпечення шкіл сучасним обладнанням та 100% доступом до високошвидкісного Інтернету. За словами директора департаменту освіти, важливо зберегти тенденції забезпечення безкоштовним харчуванням дітей учасників АТО, пільгових категорій та учнів 1-4 класів.

На реалізацію проекту планують залучити кошти з державного (70%) та місцевих бюджетів (30%).

«У школах-інтернатах зменшується кількість вихованців та сиріт, тому плануємо створити сучасні навчально-реабілітаційні центри на базі Знам’янської, Новомиргородської та Світловодської шкіл-інтернатів».

Володимир Таборанський говорить про те, що Кіровоградська область займає 4 місце в Україні по розвитку позашкільної освіти. Тому для ще більшого вдосконалення ставиться на меті збільшити кількість гуртків та відкрити по області філії Малої Академії наук та філій обласного центру туризму.

У професійно-технічній освіті Володимир Таборанський анонсував створення місць для підготовки кадрів у нових спеціальностях, а для вищої освіти підвищення матеріальних стимулів.

«У 2017 році планується відкриття центрів професійної освіти в Олександрії та Малій Висці, а також запровадження вивчення нових професій у гірничовидобувній та швейній галузях. У сфері вищої освіти будемо продовжувати та підвищувати стимулювання студентів та нацковців за допомогою премій і грантів від обласної державної адміністрації».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар