У Кропивницькому покажуть всеукраїнську виставку “Переможці”

У суботу, 10 грудня, у Кропивницький завітає всеукраїнсько відомий фотопроект “Переможці”.

«Переможці» – це фотоекспозиція відомого українського фотографа Олександра Мордерера та арт-директора Тетяни Рубльової, відео арт, серія сюжетів ТСН від Соломії Вітвіцької, а також спеціальний благодійний випуск журналу VIVA! Переможці.

Проект розповідає 18 дивовижних історій бійців АТО та волонтерки, що втратили частини тіла в ході бойових дій на сході України, але не втратили мужності та сили духу.

Головною благодійною метою проекту є розвиток сучасного протезування в Україні. Саме на ці потреби йдуть кошти, отримані від продажу спеціального випуску журналу. І в цьому напрямку вже є результати.

За підтримки партнерів проекту фонду Save Lives Together в липні цього року на навчання до Канади вдалося відправити п’ять українських спеціалістів.

На базі реабілітаційно-протезного центру у місті Гамільтон протезисти зі Львова, Києва, Харкова, Дніпропетровська та Миколаєва пройшли тижневий курс навчання, організатором якого виступив Канадсько-Український фонд міжнародної підтримки. Усі фахівці, що взяли участь у навчанні, високо оцінили його результати. Наразі розпочато роботу над формуванням нової групи протезистів та удосконаленням програми навчання.

Проект «Переможці» також розпочав роботу над ще одним напрямком у розвитку протезування в Україні, а саме – спортивним протезуванням, адже світова практика свідчить, цей вид протезування значно розширює можливості реабілітації після важких травм та ампутацій.

віва

Поширити:

Залишити коментар:

коментар