За спиляні дерева 62-річний житель Кіровоградщини заплатить 32 тис. грн

Поліцейські викрили жителя області у незаконній порубці дерев на суму близько 32 тисяч гривень.

Мешканець Онуфріївського району, не маючи спеціального лісорубного квитка (ордера), самовільно випиляв 8 дубів у полезахисній лісовій смузі, розташованій на території однієї з сільських рад.

До відділення поліції надійшло повідомлення від працівника лісгоспу про виявлення факту незаконної порубки лісу.

«У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські отримали інформацію про можливу причетність до кримінального правопорушення 69-річного жителя населеного пункту. Під час проведення санкціонованого обшуку домоволодіння чоловіка на території двору було виявлено та вилучено 8 розпиляних дерев дубу, а також бензопилу», – розповів начальник Онуфріївського відділення поліції Віталій Кравцов.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Завдані збитки, що склали близько 32 тисяч гривень, особа має відшкодувати державі.

Окрім заподіяної матеріальної шкоди, внаслідок незаконної порубки лісу було завдано істотної шкоди довкіллю, що може спричинити погіршення захисних функцій лісосмуги та зниження врожайності прилеглих земель сільськогосподарського призначення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар