Із початку року обласний Держгеокадастр видав більше 12 тис. наказів щодо розпорядження землями

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Із початку року обласний Держгеокадастр видав понад 12 тисяч наказів щодо розпорядження землями державної власності сільськогосподарського призначення.

Із початку 2016 року станом на 5 грудня Головним управлінням Держгеокадастру у Кіровоградській області розглянуто 21 870 заяв фізичних та юридичних осіб. За результатами їх розгляду видано 12203 накази щодо розпорядження землями державної власності сільськогосподарського призначення. Із них 8078 – учасникам антитерористичної операції.

Інша частина заяв знаходиться на розгляді у фахівців Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, а також на доопрацюванні у заявників та розробників документації із землеустрою. Основні причини таких відмов: використання земельної ділянки, на яку виготовлена документація, іншими особами відповідно до договорів оренди землі, невідповідність поданих документів вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, відсутність погоджень органів місцевого самоврядування, на територіях яких знаходиться земельні ділянки.

Так, щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою видано 7040 наказів, із них учасникам АТО – 4880; про затвердження проектів землеустрою та надання земельних ділянок – 4458 наказів (АТО – 3020), внесення змін до наказів – 401 наказ (АТО – 169) та ін.

Учасники АТО здебільшого отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення державної власності.

Прес-служба ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар