Міськрада Кропивницького і Кабмін намагаються врятувати місто від техногенної катастрофи

ТЕЦ КП "Теплоенергетик"

Борги кропивницького КП “Теплоенергетик” за газ будуть реструктуризовані згідно Закону України, який наприкінці листопада підписав Президент, а погашення боргу за газ на виробничі потреби підприємства профінансує міська рада.

Про це на нараді з питань ЖКГ розповів заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін. Таким чином міські чиновники спільно з Міненергетики намагаються врятувати Кропивницький від техногенної катастрофи, адже, минулого тижня НАК “Нафтогаз України” заявило про відключення КП від газу.

“Кабмін відпрацював Закон №5273, у якому передбачено механізм щодо погашення заборгованості минулих періодів в два етапи – перший етап, це різниця в тарифах, і другий етап це реструктуризація тіла самого боргу. Якщо ми цю реструктуризацію сплачуємо, то автоматично списуються всі штрафні санкції і пені”, – повідомив Мосін.

Але, за його словами, НАК “Нафтогаз України”, під час переговорів у Києві в заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуарда Кругляка, мало принципову позицію щодо боргу газу на виробничі потреби. Борг “Теплоенергетика” за цей газ становить 9.6 млн грн. За словами Мосіна, кошти на погашення цього боргу будуть додатково виділені міскою радою на позачерговій сесії цього четверга.

P61205-105855

“Наші фахівці управління на сьогодні напрацювали перерозподіл бюджетних коштів, який ми винесемо на розгляд комісій і на розгляд депутатів на позачергову сесію. Таким чином ми передбачаємо кошти для “Теплоенергетика” щодо погашення борг по газу на виробничі потреби і заключення договогору на виробничі потреби на цей сезон”, – запевнив заступник міського голови.

Нагадаємо, минулого тижня у Кропивницькому була небезпека створення техногенної катастрофи – через величезні борги НАК “Нафтогаз України” збирався вимкнути газопостачання на “Теплоенергетик”. На екстренному засіданні комісії з питань техногенної безпеки було ухвалено не допустити відключення газу.

Представник “Кіровоградгазу” на засіданні комісії озвучив суму боргу КП – близько 140 млн грн. Крім того, підприємство почало цей опалювальний сезон без підписаного договору з НАК “Нафтогаз України”, тобто несанкціоновано використовувало газ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар