Кропивницький хор став володарем Першої премії та 5 спеціальних премій міжнародного конкурсу

Хор старших класів «Согласіє» Музичної школи №2 ім.Ю.С.Мейтуса тріумфально повернувся з V Міжнародного конкурсу  хорів та вокальних ансамблів імені Д. Бортнянського, який проходив у Києві з 24 по 27 листопада.

Юні майстри хорового співу  із Кропивницького  під керівництвом Наталії Корсунової-Трибіненко стали безперечними переможцями, володарями  Першої премії та 5 спеціальних премій, повідомляє прес-служба КМР.

Журі відзначило конкурсну програму колективу І премією та  нагородило спеціальною премією «За краще виконання твору Бортнянського».
Спеціальною премією Національної спілки композиторів України відзначено оригінальне виконання твору українського композитора І Гайденка.

Спеціальною премією відзначила хор  «Согласіє»  Національна музична академія України ім. П.І.Чайковського – це сертифікат на концертний виступ на одне відділення на  Міжнародній Хоровій Пасхальній Асамблеї – 2017.

Хор отримав також офіційне запрошення на участь у Міжнародному мистецькому форумі «Бортнянський-Фест» на батьківщині Д.Бортнянського у Глухові.
Від композитора Лесі Дичко отримано спеціальний подарунок та запрошення на  виконання хорової кантати «Червона калина»  у її авторському концерті.

2 грудня колектив хору вітали з успішним виступом дома, на рідній сцені музичного училища.

Найтепліші слова на адресу юних співаків від міського голови Андрія Райковича передала цього дня його радник Євгенія Шустер.

– Ви справжні золоті голоси рідного міста, – відзначила Євгенія Шустер. – Ваш хор став ще однією символічною візитівкою Кропивницького. Міський голова особисто допоміг гору, перерахувавши свою заробітну плату на організацію поїздки на конкурс. Переконана, за таку старанність і майстерність – наступна заробітна плата Андрія Райковича теж піде у скарбничку хору.

У складі хору « Согласіє» –  46 дівчаток і хлопчиків від 11 до 16 років, вокалісти , інструменталісти, діти- залюблені у музику та хоровий спів.  Під час висупів хору акомпонують справжні майстри роялю – Оксана Бормінцева та Олександр Сербін. Це майбутня мистецька еліта нашого міста, області і всієї держави.

У свою чергу, діти щиро подякували Кіровоградській обласній державній адміністрації та особисто його голові Сергію .Кузьменку,
Кіровоградській міській раді та міському голові Андрію Райковичу,
голові наглядової ради  ПАТ «Радій» Євгену Бахмачу, настоятеля  храму УПЦ Євгену Назаренку з допомогою яких стала можливою та відбулася поїздка на конкурс.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар