У Кропивницькому дискутували на тему енергоефективності

Сьогодні, 1 грудня, відбулася дискусія з питання енергоефективності у Кропивницькому.

Дискусія проведена за підтримки представництва Європейського Союзу в Україні. На неї завітали учні та студенти навчальних закладів Кропивницького.

Кожен з виступаючих мав 7 хвилин, за які він повинен був розповісти про проблему ефективного використання енерго- та теплоносіїв у приватних домоволодіннях, квартирах та комунальних закладах. Олександр Гавриленко, голова громадської ради при Кіровоградській ОДА, заявив, що нових або ефективних шляхів подолання енергетичної кризи, по суті, немає. Єдиний варіант –  очікувати «найкращі ідеї, які повинні йти від молоді».

Основна думка учасників дискусії те, що змінити щось можна тільки самостійно – поставити нові вікна, двері (у квартирах та під’їздах). Начальник відділення збуту ТОВ «УДЕН-Україна»  Михайло Сафонов повідомив, що найоптимальнішим варіантом у даних умовах є встановлення електроопалення.

«У нас у місті постійно вимикають світло. Наприклад, у селищі Новому на місяць вимкнуть світло, адже плановий ремонт потрібно проводити взимку! Ось якби в мене було електроопалення, як би я жив?», – апелював на слова Сафонова один з учасників дискусії.

На дане питання в ораторів не було відповіді.

Під час дискусії з аудиторією виявили три основних проблеми, які можуть поставити під питання виконання плану по зменшенню енерговитрат: ми самі, адже кожен іноді забуває вимкнути світло; ті, хто не хочуть змін – люди похилого віку, які отримують субсидію та не хочуть витрачати кошти на зміни; загальні проблеми. Зокрема, як сказав Михайло Сафонов: «У нас багато тепла втрачається по дорозі до будинків через поганий стан магістралей».

Підвів підсумки дискусії і відповів на основне питання «Хто потурбується про енергоефективність в Кропивницькому» також Михайло Сафонов: «Ніхто, крім нас!»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар