Через хворобу судді у Кропивницькому не відбувся суд над підозрюваним в організації банди “перевертнів у погонах”

Сьогодні, 1 грудня, у Ленінському райсуді Кропивницького мали розглянути клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу організатору та одному із учасників злочинного угрупування “перевертнів у погонах”.

Міру запобіжного заходу екс-керівнику карного розшуку міськвідділу Богдану Мельнику та слідчому Віталію Ковиліну, з різницею у годину, мав обирати слідчий суддя Леонід Плохотніченко. Але засідання так і не відбулися, оскільки виявилось, що суддя на лікарняному.

Про це журналістам та активістам, які прийшли на суд, повідомила в.о. прес-секретаря суду Ірина Гаркуша.

“Суддя Леонід Плохотніченко на лікарняному. Справа можливо буде перерозподілена між іншими суддями, про наступний розгляд справи сторони будуть повідомлені додатково”, – сказала вона.

Нагадаємо, підопічні екс-керівника карного розшуку міськвідділу Богдана Мельника Олександр Костенко, Дмитро Шаповал і Віталій Ковилін були затримані працівниками СБУ та прокуратури у липні поточного року «на гарячому» при вимаганні більше 200 000 грн. хабара від місцевого фотографа за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинене розбещення неповнолітніх. Поліціянти, крім вимагання хабара, ще й катували і грабували фотографа. Вже у листопаді Службою безпеки України спільно з прокуратурою області було припинено діяльність цієї організованої злочинної групи.

СБУ повідомляла, що “перевертні в погонах” причетні до вчинення ряду тяжких злочинів, зокрема отримання неправомірної вигоди, крадіжки, катування, незаконного проведення обшуку, перевищення влади та службових повноважень, шахрайства. З метою приховування своїх дій члени групи ретельно готувалися до вчинення злочину, тривалий час проводили спостереження за потенційною жертвою, після чого раптово вдиралися до його житла, били, катували та залякували потерпілого, вимагаючи гроші чи інші матеріальні цінності.

Організував злочинну групу керівник одного з підрозділів Кіровоградського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області, котрий залучив до протиправної діяльності трьох своїх підлеглих та цивільну особу.

Наразі Олександру Костенку та Дмитру Шаповалу була обрана міра запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. Обидва оскаржують це рішення суду першої інстанції у Апеляційному суді.

А от організатор банди екс-керівник карного розшуку міськвідділу Богдан Мельник та інший його підопічний Віталій Ковилін досі перебувають на свободі.

Зазначимо, що Костенко, Шаповал і Ковилін, навіть після затримання «на гарячому» при вимаганні більше 200 000 грн. хабара, у вересні намагались переатестуватись до лав поліції.

скріншот з сайту місцевої поліції
скріншот з сайту місцевої поліції
Поширити:

Залишити коментар:

коментар