У Кропивницькому проаналізують злочини проти виборчих прав громадян

У середу, 30 листопада об 11.00 в приміщенні Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати (м. Кропивницький, вул. Преображенська, 79а (конференц-зал) за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА відбудеться публічне обговорення стану розслідування та притягнення до відповідальності за злочини проти виборчих прав громадян, вчинених протягом виборчого процесу  на місцевих виборах 2015 року.

Під час заходу представники ОПОРИ презентують загальнонаціональний звіт та спеціальний регіональний огляд результативності розслідування виборчих злочинів.

До участі в публічному обговорені запрошено:

  • представників Головного управління Національної поліції в регіоні, відповідальних за розслідування виборчих злочинів, та слідчих районних і міських управлінь;
  • представників обласної прокуратури;
  • суддів, які приймали рішення щодо злочинів на місцевих виборах;
  • представників ключових територіальних виборчих комісій;
  • представників місцевих організацій політичних партій і колишніх кандидатів на місцевих виборах;
  • журналістів, громадські організації, спостерігачів на місцевих виборах.

Публічна зустріч має на меті активізувати діалог між правоохоронними органами, виборцями, експертним середовищем, політиками у питаннях забезпечення принципу невідворотності покарання за виборчі злочини, напрацювання рекомендацій щодо удосконалення законодавчого регулювання та попередження відповідних правопорушень.

Захід відбудеться за фінансової підтримки Ради Європи.

Контактна особа:

Зоя Лебідь, 0957943072

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об’єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні. Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за виборами в Україні. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар