Ім’я офіцера 42-го батальйону кримчанина Володимира Степанка викарбували на пам’ятному знаку на кордоні з Кримом

Володимир Степанок / фото: svoboda-files.info

Ім’я загиблого Героя з Кропивницького, уродженця села Майське Джанкойського району Республіки Крим, Володимира Степанка викарбували на меморіальному знаку кримчанам, які загинули в боях за єдність України. Відкрили пам’ятник у Херсонській області, йдеться у сюжеті каналу 112.

Меморіал на честь загиблих у АТО кримчан відкрили за декілька кілометрів від адмінмежі з окупованим півостровом – на трасі “Каланчак – Армянськ”, біля селa Стaвки Кaлaнчaцькoгo рaйoну. На пам’ятнику – 21 прізвище військових – уродженців Криму. На відкриття пам’ятника приїхали товариші по службі та родичі загиблих.

Серед прізвищ, викарбуваних на меморіалі є і прізвище уродженця Криму Володимира Степанка – заступника командира 42-го мотопіхотного батальйону, який було сформовано на Кіровоградщині. Степанок загинув 26 січня 2015 року під час активних бойових дій на Донеччині під Дебальцевим внаслідок потрапляння снаряду ПТУРС у його БТР. Разом із Володимиром загинув водій.

“25 січня 2015 року, коли генерал ставив задачу командиру батальйону зайняти опорний пункт під Дебальцевим, я бачив блиск в очах майора Степанка. За декілька годин протитанкова керована ракета прилетіла у машину, в якій перебував майор. Тоді він першим з батальйону загинув у тому бою. Ми у своїх підрозділах шануємо пам’ять загиблих”, – розповів Володимир Мазуряк, заступник командира батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади, розташованої у Кропивницькому.

У відкритті меморіалу також взяли участь військові 17 мотопіхотного батальйону з Кіровоградщини.

15168867_871142106354405_2961536248980785290_o 15195812_871142156354400_7323256304673460845_o

Довідка:

Володимир Степанок народився 27 січня 1968 року в селі Майське Джанкойського району Республіки Крим, де минуло його дитинство й шкільні роки. З 1985 по 1989 роки Володимир навчався у Новосибірському вищому військовому політичному загальновійськовому училищі. По закінченню училища направлений до Туркестанського військового округу. З серпня 1989 року виконував обов’язки заступника командира парашутно-десантної роти у політчастині. Коли Україна проголосила відновлення незалежності, націоналіст прийняв рішення і вже у грудні склав присягу на вірність народу України.

25 червня 1993 року одружився, а 1994 року у подружжя народилася донька Юлія. Сім’я тривалий час перебувала в Криму – за місцем проходження служби Володимира Івановича. 1998 року закінчив Київський військовий гуманітарний інститут, після навчання у якому його було направлено до Кіровограда у військову частину – на посаду старшого офіцера відділення виховної роботи. Цього ж року отримав військове звання майора Збройних Сил України.

Читайте також: У Кіровограді створили графіті, присвячене Герою АТО Володимиру Степанку 

Від самого початку перебування у Кіровограді Володимир Степанок разом із родиною був активним патріотичним громадянином й долучався до розв’язання проблем міста. Беручи участь у різноманітних патріотичних заходах, ніколи не був байдужим до проблем розбудови української держави. Влітку 2012 року Володимир долучився до лав Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Володимир Степанок викликав симпатію у побратимів, а тому мав серед них авторитет як справжній чоловік і принципова людина. Завжди був учасником масових заходів, акцій на підтримку української позиції в місті.

Узимку 2014 року Володимир Степанок був активним учасником революційних подій на Майдані у Києві. А коли на Україну нахлинули ворожі сили окупаційних та диверсійних російських збройних груп, кадровий військовий і націоналіст долучився до захисту рубежів держави – став заступником командира 42-ого батальйону територіяльної оборони 57-ї моторизованої бригади.

26 січня 2015 року під час активних бойових дій на Донеччині під Дебальцевим Володимир Степанок загинув внаслідок потрапляння снаряду ПТУРС у його БТР. Разом із Володимиром загинув водій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар