У Кропивницькому поки що фінансово не готові побудувати притулок для бездомних тварин

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович повідомив, що міська рада поки не готова розпочати будівництво притулку для бездомних тварин.

Про це міський голова заявив у прямому ефірі каналу “Кіровоград” під час звіту за рік на посаді очільника Кропивницького.

За словами міського голови, зараз у Кропивницькому працює дві громадські організації, які опікуються безпритульними тваринами, – “БІМ” та “Щасливий пес”. Міська влада надала ГО “Щасливий пес” приміщення з орендною платою 1 грн на міс у користування на 3 роки. Це приміщення – тимчасовий пункт перетримки і обробки відловлених тварин.

Зараз міська влада намагається провести тендер на купівлю автомобіля для відлову безпритульних тварин. Функції вилову таких тварин у Кропивницькому покладені на спеціальну бригаду КП “Кіровоград – Універсал 2005”. Вилову підлягають бездоглядні тварини без ознак, що засвідчують перебування їх під опікою людей. Виловлені тварини транспортуватимуться до установ ветеринарної медицини для проведення стерилізації або евтаназії, у разі наявності показників для цієї процедури.

“У всьому треба системність. Буде системність – буде поголів’я бездомних тварин зменшуватись. Зараз у міській раді є проект будівництва притулку для бездомних тварин, який розрахований на 40 одиниць. Його вартість – 10 млн грн. Ми не готові зараз виділити такі кошти на будівництво притулку – це занадто дорого для міського бюджету”, – сказав Райкович.

Контакти “Кіровоград-Універсал 2005”: (0522) 23-13-83

Поширити:

Залишити коментар:

коментар