На Кіровоградщині на 36 депутатських крісел претендує 210 кандидатів, а серед кандидатів на сільського голову є «трійники»

Великоандрусівська та Соколівська виборчі комісії зареєстрували 210 кандидатів в депутати до відповідних сільських рад та 14 кандидатів на посади сільських голів. 

Перші вибори  у двох об’єднаних територіальних громадах Кіровоградської області відбудуться 18 грудня 2016 року.

На посаду сільського голови Великоандрусівської об’єднаної територіальної громади претендує 7 кандидатів – 5 самовисуванців та 2 кандидати від партій – “БЛОКу ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ” та ВО «Батьківщина». Кандидатами у депутати на 14 округах тут є 12  самовисуванців та  64 представники партій  – ВО «Батьківщина»,  “БЛОКу ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ”, Аграрної партії  України, ВО «Свобода», партії «Наш край», об’єднання «САМОПОМІЧ», Радикальної партії Олега Ляшка, Партії Пенсіонерів України. Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних округах Великоандрусівської територіальної громади. Найменше кандидатів, троє,  претендують на депутатство в окрузі №- 6. Найбільше, восьмеро,  в окрузі № 3.

Брати участь у перших виборах до Соколівської сільської ради об’єднаної територіальної громади будуть 134 кандидати у депутати та 7 кандидатів на посаду сільського голови.

84 кандидатів у депутати висунули політичні партії – ВО «Батьківщина»,  “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА “СОЛІДАРНІСТЬ” , Аграрна партія  України, ВО «Свобода», партія «Наш край», об’єднання «САМОПОМІЧ», Радикальна партія Олега Ляшка, Партія Пенсіонерів України, об’єднання патріотів «УКРОП». Ще 50 кандидатів у депутати беруть участь у виборах до Соколівської сільської ради як самовисуванці.  Найбільше претендентів на депутатські крісла зареєстровано в округах № 16 та 13( по 3 особи), найменше – в окрузі №10(9 осіб)

Кандидатами на посаду сільського голови Соколівської об’єднаної громади є 6 самовисуванців та 1 представник партії (ВО «Батьківщина»). Серед самовисуванців троє мають ідентичне прізвище – «Завірюха».

Нагадаємо, що відповідно до частини 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія не пізніш як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніш як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

У разі виявлення порушень виборчого процесу звертайтесь за телефоном гарячої лінії ОПОРИ:

044 591 44 44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

За коментарями звертайтеся:

Зоя Лебідь, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Кіровоградській області

тел. (095) 794-30-72; пошта zoyhmil@ukr.net

Поширити:

Залишити коментар:

коментар