Олександрійська громада виступила проти об’єднання з 43 селами і селищами

Сьогодні, 28 листопада, Сергій Кузьменко на апаратній нараді в ОДА заявив, що консультувався з міським головою Олександрії Степаном Цапюком з приводу об’єднання територіальних громад.

“Міський голова Олександрії виступає за об’єднання. Однак, право об’єднуватись чи ні – це добровільне право виключно громадян”, – прокоментував ситуацію Кузьменко.

Нагадаємо, 18 листопада на сесії Кіровоградської облради було прийнято рішення щодо внесення змін до Перспективного плану формування територіальних громад Кіровоградської області. Цим документом запропоновано до Олександрії приєднати 43 села і селища Олександрійського району.

Як повідомляється на сайті Олександрійської міськради, рішення обласної ради суперечить волевиявленню олександрійців та створює загрозу порушення правових основ та принципів місцевого самоврядування. Питання добровільного об’єднання громад вже не один раз розглядалося на різних рівнях. Жителі Олександрійської територіальної громади (сюди входять селища Олександрійське, Пантаївка, село Звенигородка) на громадських слуханнях, які відбулися 12 травня 2016 року, одноголосно висловилися проти створення об’єднаної громади у запропонованому вигляді.

До того ж міська рада не отримала від обласної адміністрації показники фінансового стану сіл і селищ, які необхідні для розуміння перспектив створення об’єднаної громади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар