На Кіровоградщині може з’явитися ювелірка із клеймом ДНР

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На сайті Держпродспоживслужби розміщене повідомлення про появу відбитків пробірного клейма самопроголошеної ДНР на ювелірних та побутових виробах з дорогоцінних металів та можливу реалізацію даної продукції на споживчому ринку. У зв’язку з цим служба підготувала роз’яснення для споживачів.

Повідомляє сайт Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Насамперед наголошується на незаконності реалізації такої продукції.

Торгівля ювелірними виробами без відбитків державного пробірного клейма України або документів, що підтверджують їх якість, забороняється. Суб’єкти господарської діяльності несуть відповідальність згідно з законодавством за торгівлю на території України ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, які не мають відбитка державного пробірного клейма або мають відбиток підробленого державного пробірного клейма.

Державне пробірне клеймо – знак установленого єдиного зразка, що засвідчує цінність виробів із дорогоцінних металів. Опис державного пробірного клейма та його форма затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

У разі придбання такої продукції слід звертатися до органів Держпродспоживслужби із заявою (її зразок є і на нашому сайті в розділі «Напрямки», підрозділі «Захист споживачів»). У її тексті необхідно вказати найменування та місцезнаходження суб’єкта господарювання. Без зазначення цієї інформації неможливо здійснити перевірку. Ця інформація є у фіскальному чеку й у книзі скарг та пропозицій, що має міститися в куточку споживача закладу та повинна бути надана на вимогу споживача.

Держпродспоживслужба буде вживати вичерпні заходи щодо недопущення подальшої реалізації даної продукції на споживчому ринку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар