Низькі ціни та високий рівень злочинності: у рейтингу комфортності Кропивницький посідає 13-те місце

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Кропивницький. Фото Андрій Ткач

Кропивницький посідає 13-те місце у рейтингу найкомфортніших міст України за версією Focus.ua.

Після Революції гідності в українських містах повсюдно пройшли місцеві вибори. Люди отримали нових старих мерів і надію, що глави муніципалітетів і місцеві міськради проведуть реформу комунального господарства, забезпечать кращі умови для бізнесу і інвесторів, створять нові робочі місця. За великим рахунком, сподівання не виправдалися. Не можна сказати, що в українських містах нічого не змінилося на краще, але темпи реформування на місцях чи сильно випереджають показники центральних органів влади. Саме тому найкращим містом в рейтингу передбачувано виявився Львів, який досить динамічно розвивався і до 2013 року. Анексія Криму тільки додала йому популярності серед туристів, а війна в Донбасі – серед інвесторів і підприємців, яким комфортніше працюється далеко від російських військ. Втім, як і в будь-якому іншому місті з рейтингу, у Львові, як і раніше багато невирішених проблем.

Кропивницький посідає 13-те місце у цьому рейтингу.

52,4 бала
Населення: 231 тис.

переваги:
• порівняно низькі ціни
• дешева оренда житла
проблеми:
• низькі зарплати
• високий рівень злочинності
• дуже мало пропозицій квартир в новобудовах

Більшості українців Кропивницький (колишній Кіровоград) відомий переважно по дендропарку, де щовесни висаджують близько 1 млн тюльпанів, і старому місту, який навіть називають “маленьким Парижем”.

Самі городяни цінують Кропивницький за поєднання повільного ритму життя з непогано розвиненою міською інфраструктурою – тут є кілька 3D кінотеатрів, музично-драматичний театр ім. Кропивницького з досить сильною трупою, кондитерські та кав’ярні, своєю стильністю не поступаються львівським.

Так як Кіровоградська область – один з головних аграрних регіонів країни, в місті розташовані представництва декількох великих агрохолдингів. Їх співробітники отримують зарплати більше середньоміських. Але людям, не пов’язаним з агробізнесом, знайти роботу в місті складно, а зарплати в інших сферах низькі.

Головними проблемами свого міста кропивничани називають відсутність парковок, пробки в годину пік і високий рівень злочинності. За відгуками городян, вуличні грабежі відбуваються щодня, як і пошкодження і розукомплектація авто в спальних районах – місцева патрульна поліція поки не може впоратися зі своїми обов’язками.

Як рахувалися рейтингові бали та які особливості у інших регіонах – читайте на focus.ua.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар