Із 2 грудня на Кіровоградщині алкоголь подорожчає майже на третину

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Уряд прийняв рішення здійснити коригування мінімальних цін на алкогольні напої. Із 2 грудня цінники на алкогольних напоях зміняться на території всієї України, зокрема, і на Кіровоградщині.

Повідомляє «Урядовий кур’єр».

Уряд прийняв рішення здійснити коригування мінімальних цін на алкогольні напої. Зокрема, розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін залежно від коду виробів підвищено: на горілку та лікеро-горілчані вироби на 27,1-27,86%; віскі, ром та джин – на 37-63%; коньяк (бренді) – на 24-27%; вина – на 22,2-55,6 %.

Так, мінімальну роздрібну ціну за пляшку горілки 0,5 літра вмістом спирту 40% підвищено з 54,90 до 69,78 гривень, або на 27,1%.

Це пов’язано з тим, що запроваджений у вересні 2015 року розмір мінімальних цін не відповідав реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв, оскільки:

  • збільшились ставки акцизного податку, зокрема, на горілку, лікеро-горілчані вироби та коньяк – на 50%, а на вино з додаванням спирту, ігристе та вермути – на 100%;

  • підвищилась ціна на спирт (у квітні поточного року ціна за один декалітр спирту зросла з 240 до 285 гривень, або на 18,7%);

  • відбулось зростання інших складових цін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар