У Кропивницькому визначили переможців премії ім. Олександра Осмьоркіна

Сьогодні, 23 листопада, конкурсна комісія по присудженню обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна визначила переможців.

У номінації “Національна традиція” перемогла викладач відділу образотворчого мистецтва Кіровоградської дитячої школи мистецтв Лариса Яковлева. За підтримку її кандидатури проголосували 9 з 10 членів комісії. Яковлева отримала премію за творчий доробок різних років, що утверджують традиції національного образотворчого мистецтва.

Кандидатура висунута на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

яковлева

У номінації «Новітні спрямування» за творчі доробки і експериментальне новаторство в образотворчому мистецтві нашого краю перемогу отримав художник Володимир Остроухов.

Кандидатура висунута на здобуття премії радою Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.

остроухов

У номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» переможцем став власник приватної галереї «Єлисаветград», почесний член Національної спілки художників України Микола Цуканов. Премію кандидат отримав за підготовку видань «Лекарство от депрессии»,  «Провінційна галерея» та серії альбомів «Палітра степового краю».

Кандидатуру Цуканова висунуто рішенням науково-методичної ради Кіровоградського обласного художнього музею.

цуканов

Поширити:

Залишити коментар:

коментар