Від голодомору найбільше постраждала центральна Україна, зокрема – Кіровоградщина

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За даними інфографіки під час голодомору 1932-1933 рр найбільше постраждала центральна Україна, зокрема, Кіровоградщина. Нагадаємо, у четверту суботу листопада відзначається день пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні.

“Некомерційний медіапроект Visuals минулого року представив інфографіку про трагічні події 20 століття, коли українці стали жертвами одного з найжахливіших злочинів – Голодомору. Ми впевнені, що її повинен побачити і запам’ятати кожен українець”, – пише “UA Modna”.

1. Найсильніше від Голодомору постраждала центральна Україна

Щоправда, на цій карті смертність вказана тільки в межах тодішньої УРСР, а вона менше етнічних українських територій. На карті немає Кубані та суміжних, “підрадянських” українських земель.

2. У ті роки Україна втратила 3,9 мільйона чоловік

Це лише в два рази менше, ніж втрати України у Другій світовій – найстрашнішій війні в історії людства.

3. У той час як кількість українців у Союзі зменшилася, у наших “сусідів” населення збільшилося

Якщо порівняти дані перепису населення 1926 і 1939 років, то білорусів стало на 11% більше, росіян – на 28%. Українців – на 10% менше.

4. 23 країни визнали Голодомор геноцидом

Серед них не тільки ті, в яких живе велика українська діаспора, наприклад, США і Канада, не тільки дружні сусіди, а й Австралія, Чилі, Андорра і навіть Ватикан.

 Ось іще одна цікава інфографіка про географію голодомору 1932-33 рр.

Відео з ютуб-каналу Olyunka70

За матеріалами  “UA Modna”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар