На наступному засіданні топонімічної комісії буде вирішено, де у Кропивницькому зведуть пам’ятник Героям Майдану

Сьогодні, 21 листопада, на засіданні топонімічної комісії міської ради Кропивницького обговорили питання про місце встановлення пам’ятного знаку Героям Майдану. На голосування це рішення винесуть на наступному такому засіданні.

Про таке рішення по завершенню сьогоднішнього засідання оголосив голова комісії заступник міського голови Олександр Грабенко.

“Зараз ми обговорювали це питання, а на голосування винесемо його наступного разу”, – сказав він.

У ході обговорення було видно, що переважна більшість членів комісії схиляються до думки активістів – пам’ятник Героям Майдану має бути на площі Героїв Майдану. Проте, всі розуміють, що розробка пам’ятника має розглядатися у комплексі із питанням реконструкції площі, щоб це була цілісна композиція, елементи якої не суперечать один одному.

Обговорювали сьогодні можливість зведення пам’ятника Героям Майдану не на тому самому місці, де стояв монумент Кірову, а наприклад, на площі, зі сторони вул. Чміленка. Цей варіант не викликав у присутніх євромайданвців претенезій.

На сьогоднішньому засіданні активісти і члени комісії дійшли згоди у двох питаннях – пам’ятник має бути на центральній площі і він має бути не скорботним. Крім того, всі погодились, що пам’ятний знак не має бути помпезним чи монументальним.

“Абсолютно ніхто не проти пам’ятника на центральній площі, але є архітектурні правила і прийоми. Тому питання щодо реконструкції площі Героїв Майдану, навіть розробка цієї концепції, потім конкурс і вже поки дійде справа до реконструкції, це два-три роки”, – наголосив Грабенко.

Нагадаємо, раніше активістів Євромайдану обурило те, що заступниця міського голови Наталя Дзюба пропонувала спорудити пам’ятник Героям Майдану на Фортечних Валах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар