Децентралізація на Кіровоградщині: депутати затвердили новий Перспективний план

Депутати обласної ради сьогодні, 18 листопада, підтримали проект рішення “Про схвалення пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області”.

Згідно цього проекту, на території Кіровоградщини пропонується утворити 51 об’єднану територіальну громаду.

Депутат від “Опоблоку” Людмила Давиденко заявила, що згідно законодавства, ніхто не може примушувати громади до об’єднання. Зокрема, за її словами, в Олександрії на громадських слуханнях не підтримали цей перспективний план, де Олександрію хочуть об’єднати із 44 селами району. Але це питання знову виносять на розгляд депутатів облради.

Вона закликала колег не підтримувати внесення змін до “Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області”.

Начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Кіровоградської ОДА Вікторія Кулікова на зауваження депутатки Давиденко відповіла, що питання зараз стоїть саме про затвердження перспективного плану, а не придушення до об’єднання.

“Уряд у листопаді минулого року затвердив перспективний план формування територій громад Кіровоградської області. Ми наразі його змінюємо, вносимо свої корекції”, – наголосила Вікторія Кулікова.

Проти проекту рішення “Про схвалення пропозиції щодо внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області” виступили також представники “Свободи”.

“Я вважаю, що такий Перспективний план суперечить закону та думці громади”, – заявив Ігор Степура.

У підсумку депутати підтримали це питання. 35 обранців проголосували “за”.

 Карта

Новий Перспективний план

Поширити:

Залишити коментар:

коментар