На Кіровоградщині судитимуть групу злочинців, які напали на підприємця та його 14-річну доньку

Завершено досудове слідство факту розбійного нападу на підприємця та його малолітню доньку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Кіровоградською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів м. Кропивницький, які у складі організованої злочинної групи вчинили розбійний напад на підприємця та його 14-тирічну доньку.

Зокрема, вказані особи обвинувачуються за ч. 3 ст.187 (розбій), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з погрозою застосування насильства) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів їх причетності до розбійного нападу на підприємця. Встановлено, що злочин був спланований заздалегідь. Троє фігурантів справи раніше неодноразово судимі за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Відповідно до висновку експертизи пістолет, яким злочинці погрожували потерпілим, є пневматичним, калібру 4,5 мм, промислового виготовлення.

За клопотанням прокуратури трьом особам обрано запобіжний захід – тримання під вартою, ще одна особа перебуває під домашнім арештом.

За скоєне обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, розбійний напад було вчинено на початку серпня поточного року. Троє злочинців проникли до домоволодіння підприємця, в той час як їх пособниця залишилася біля вказаного будинку, щоб спостерігати за появою сторонніх осіб.  Господаря з донькою, які раптово повернулись додому, нападники зв’язали, побили та, погрожуючи пістолетом, вимагали розповісти, де знаходяться матеріальні цінності. З місця скоєння злочину нападники зникли на викраденому авто.

        

Поширити:

Залишити коментар:

коментар