Голова Апеляційного суду у Кіровоградській області більше не вестиме справу про хабар податківця

Головуючому судді Валерію Драному у справі Сергія Письменного, якого підозрюють у хабарництві, оголосили відвід.

Про це повідомляє портал “Судова влада”.

“15 листопада 2016 року судове засідання у кримінальній справі (провадження № 11/781/6/16) стосовно Письменного С. О., обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364, ч. 3 ст. 368 КК України, відкладено у зв’язку  з відводом головуючого – судді Драного В.В.”, – пишеться у повідомленні.

Причиною відводу стала публікація у блогах “Центральноукраїнського антикорупційного офісу” інформації про те, що суддя Валерій Драний є кумом підсудному. На сайті Апеляційного суду у Кіровоградській повідомляють, що дана інформація є неправдивою. Але, незважаючи на ці заперечення, судді Валерію Драному все-таки оголосили відвід.

“Колегія суддів, виходячи із міжнародно-правових стандартів, практики Європейського суду з прав людини, норм національного законодавства, що стосуються суддівської діяльності і вимог до професійних якостей судді, дійшла висновку, що публічне розповсюдження думок про упередженість судді Драного В.В. є реальним чинником, що викликає у стороннього спостерігача сумніви у здатності ухвалення цим суддею об’єктивного рішення у даній кримінальній справі.

У зв’язку з цим ухвалою колегії суддів задоволено заяву про відвід судді Драного В.В. та відведено його від участі у апеляційному розгляді кримінальної справи стосовно Письменного С. О.”, – пишеться на сайті Апеляційного суду.

Нагадаємо, у 2011 році при отриманні хабара було затримано одного з керівників державної податкової адміністрації (ДПА) у Кіровоградській області. Обіймаючи керівну посаду начальника управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА у Кіровоградській області Сергій Письменний вимагав у керівника фірми ПП «Компанія «Єврохім» 30 тисяч гривень за нібито вирішення питань, які з’явилися під час податкової перевірки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар