У Кропивницькому смакуватимуть поезію та продаватимуть листівки заради благодійності

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

19 листопада о 18:00 у колишньому приміщенні  “Львівської майстерні шоколаду” відбудеться поетичний капінг “Вірші в потягах”.

Одна із організаторів заходу, Вікторія Гапоненко, розповіла Першій електронній, що ідея з поезією у потягах виникла не випадково.

“Перш за все, ми почали жити в іншому місті, яке знаходиться далеко від дому. Стали частіше їздити в потягах, читати в потягах. Потяги – це дорога, рух звідкілясь кудись. Нам здалось, що це хороша тема для мистецького заходу. До того ж, кожного разу ми намагаємось задати тему вечора, щоб людям було простіше орієнтуватись в тематиці. Конкретною темою ми не обмежуємо людей у виборі, а тільки підштовхуємо їх до якогось напрямку, якщо в тому є потреба”, – розповіла Вікторія.

Тож після перерви, яка тривала близько року, поетичний капінг – знову у Кропивницькому, у “Львівській майстерні шоколаду”, з якої він і починався. Традиційно, під час заходу діятиме благодійний розпродаж книжок та листівок. Виручені кошти від заходу будуть передані Марії Корніловій, якій потрібна фінансова допомога на довготривалий курс лікування.

“Уже традиційно, капінг – це не тільки мистецький осередок, де читають вірші і слухають музику. Неодмінна складова наших заходів – благодійність. Під час попередніх капінгів ми збирали кошти для потреб української армії. Цього разу ми хочемо допомогти близькій для нас людині, нашій подрузі – Маші Корніловій. Для того, щоб виручити більшу кількість коштів, будемо продавати не тільки листівки, як робимо це зазвичай. Ми також влаштовуємо розпродаж книжок за мінімальними цінами. До того ж, до розпродажу долучилась сама Марія, яка надала нам для капінгу плетені браслети, які ми теж будемо продавати під час заходу. Зібрані кошти ми передамо Маші на реабілітацію”, – додала Вікторія.

Цього разу капінг ще й об’єднується зі стихіними читаннями:

“Цього разу “Поетичний капінг” об’єднується з іще одним творчим кропивницьким проектом – “Стихійні читання”. У форматі театру вух під стукіт коліс ви зануритесь в атмосферу подорожі і, хтозна, може знайдете саме те, що так шукаєте? Не забудьте пов’язки на очі”, – повідомляють організатори стихійних читань.

Читайте також:

У шоколадниці смакували поезію (ФОТО)

Нічний Поетичний капінг: кохання, музика та поезія у пляшці (ФОТО)

Не/випадкові слова поштою: у Кропивницькому відбувся осінній поетичний капінг (ФОТО)

На Таємничому фестивалі у Кропивницькому продавали каміння і жонглювали ножами (ФОТО, ВІДЕО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар