Двомільйонний тендер для ”Дніпро-Кіровоград” розіграли фірми, які свого часу зацікавили СБУ

ОКВП “Дніпро-Кіровоград” за результатом проведеного тендеру закупить у ТДВ “ПХЗ “Коагулянт” 250 тонн гідрооксихлориду алюмінію, який використовують для очисти води централізованого водопостачання.

Про це йдеться у договорі розміщеному на сайті елеткронної системи публічних закупівель “ProZorro”– пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Згідно підписаного 15 листопада договору фірма-переможець тендеру зобов’язується в строк до 31 грудня 2016 року поставити комунальникам 250 тон хімреагенту, отримавши за це 2,4 млн грн. Вартість однієї тонни поставленої речовини складе 9,6 тис. грн. Єдиним конкурентом, який заявився на тендер, було ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг».

Як видно з ходу проведення аукціону, обидва підприємства усі три раунди не знижували початково заявлених цін.

Власниками переможця тендеру ТДВ “ПХЗ “Коагулянт” є дніпровські підприємці Олександр Константинов, Євген Острейко та Рената Ярошенко, а також ТОВ НВП «Поліпром», «Поліпром Ассетс (КІПР) Лімітед» з юридичною адресою на Кіпрі та «Голдфокс Юроп Дівіжн ЛТД» прописане на Белізі.

Засновниками фірми-конкурента на даних торгах ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг» є Сергій Астахов та ТОВ з іноземними інвестиціями «Євроленд», кінцевим бенефіціарним власником значиться «Грант Стар Груп ЛЛС» на Сейшелах.

Цікавим є те, що на зв’язок між фірмами ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг»  і ТДВ “ПХЗ “Коагулянт” вказують одразу декілька факторів. Так завдяки системі YouControl та держреєстру юридичних та фізичних осіб підприємців дізнаємось, що юридична адреса одного з власників ТДВ “ПХЗ “Коагулянт” – ТОВ НВП «Поліпром», засновниками якого є все ті ж Константинов, Острейко і Ярошенко, повністю співпадає з юридичною адресою ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг» – вул. Січових стрільців (Комсомольська), б.5.

Крім того, співзасновник «Аква-Холдинг» – ТОВ з іноземними інвестиціями «Євроленд» прописаний за однією адресою з ТДВ «Перечинський ЛХК» – по вул. Ужанська (Червоноармійська), 25 у м. Перечин Закарпатської обл. та має з ним спільний номер телефону – 0314523168. Співвласниками ж ТДВ «Перечинський ЛХК» є вже знайомі нам дніпровські засновники «ПХЗ «Коагулянт» Константинов, Острейко і Ярошенко.

Нагадаємо, у березні цього року ОКВП “Дніпро-Кіровоград” після проведення відповідного тендеру планував замовити 370 тонн гідрооксихлориду алюмінію у ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг». Тоді Управління СБУ у Кіровоградській області направило до комунальників листа з інформацією про вчинення підприємствами ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг» та ТДВ “ПХЗ “Коагулянт” антиконкурентних узгоджених дій. Враховуючи даний факт, рішенням засідання комітету конкурсних торгів ОКВП «Дніпро-Кіровоград» тодішні торги було відмінено, однак вже невдовзі ТОВ «Торговий будинок «Аква-Холдинг» подав на комунальників до суду. Рішенням від 6 липня 2016 року Господарський суд Кіровоградської області зобов’язав «Дніпро-Кіровоград» укласти вище вказаний договір, мотивуючи це тим, що оскаржувати результати закупівлі мав право лише Антимонопольний комітет України, чого не було зроблено.

У підсумку той договір було укладено, а вже через 4 місяці ОКВП «Дніпро-Кіровоград» наступає на ті ж граблі не звертаючи у вагу на аналогічність ситуації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Двомільйонний тендер для ”Дніпро-Кіровоград” розіграли фірми, які свого часу зацікавили СБУ

Коментарі заборонені.