У Кропивницькому готуються провести інвестиційний форум «Time to invest»

фото getrichslowly.org

Кропивницький активно готується зустрічати учасників великого Муніципального інвестиційного форуму.

Як повідомив під час прес–конференції у міській раді заступник міського голови Олександр Грабенко, перший в історії обласного центру Форум «TIME to INVEST» стартує вже 23 листопада в Регіональній торгово-промисловій палаті.

За інформацією Олександра Грабенка, партнерами Форуму виступили Регіональна торгово-промислова палата та Центральноукраїнський національний технічний університет, а в якості учасників на нього запрошені керівники міністерств та відомств, народні депутати України, представники вітчизняного та міжнародного бізнесу, міжнародних фінансових організацій та фондів.

– Для обговорення на форумі будуть запропоновані три напрямки залучення інвестицій, – відзначила в.о. начальника управління економіки Аліна Пузакова. – Найперше,  це вирішення проблеми енергозалежності  як одного із найгостріших викликів сучасності.
Вже сьогодні пріоритетом в роботі  міської влади є широке впровадження заходів з енергозбереження та енергоефективності: скорочення споживання газу, проведення теплосанації будівель, модернізація вуличного освітлення, придбання екологічного транспорту загального користування.
Другий важливим напрямком стануть проекти розвитку підприємницької ініціативи, як первинної ланки економіки будь-якої країни.
Саме підприємництво виготовляє продукцію, утворює робочі місця, створює додаткову вартість, яка формує валовий національний продукт та багатство всієї країни в цілому. Від ефективності функціонування підприємств залежить стан економічного розвитку міста і держави та добробут населення.
І, нарешті, третім, новітнім, але надзвичайно важливим для Кропивницького напрямком буде розвиток туризму, як однієї із галузей економіки, що безпосередньо  впливає на  створення сприятливого інвестиційного клімату.
Питання залучення інвестицій у туристичну сферу є порівняно новим дл міста. Однак, є великі сподівання, що розвиток туристичної інфраструктури у Кропивницькому стане суттєвим джерелом наповнення його бюджету.
– Ми намагаємося зробити наш форум сучасним, не схожим на інші, – наголосив модератор Форуму, голова ГО “Інститут інноваційних проектів і програм” Андрій Паливода. –  Є велике бажання зробити так, щоб Форум відбувався не раз на рік,. У нас є можливість реалізовувати подібні  галузеві  проекти декілька разів впродовж року.
Технічно, підкреслив Андрій  Паливода, учасники форуму матимуть змогу брати участь в його роботі на трьох платформах: презентаційній, дискусійній та науково – практичній.
Учасники прес – конференції запросили всіх небайдужих і зацікавлених в розвитку Кропивницького громадян взяти участь у інвестиційному форумі. Процедуру реєстраціяї можна пройти на сайті міської ради.

за матеріалами сайту КМР

Поширити:

Залишити коментар:

коментар