Влада Кропивницького пропонує містянам грітися у магазинах

Сьогодні, 15 листопада, у міській раді відбувалась прес-конференція з питань підготовки міста до холодного періоду року.

Директор Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Олег Краснокутський розповів про основні положення та заходи, що будуть здійснюватись цієї зими:

“По-перше, пункти обігріву будуть встановлені у всіх мікрорайонах міста. Якщо людина змерзла, то вона звертається до пункту обігріву, де працівник запропонує їй допомогу. Якщо при первинному огляді виявить потребу у медичній допомозі, робітник телефонує в “швидку”, яка госпіталізує до лікувального закладу.

Друге – робота соціального патруля. Працівники соціальної служби та МНС відпрацьовують різні частини міста, в тому числі скупчення людей без певного місця проживання. В їх обов’язок входить виявляти та доправляти в медичні заклади всіх, хто цього потребує.

Третє – соціальна робота фахівців служби освіти і молоді з моніторингу сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах. Є сім’ї, в яких із тих чи інших причин немає опалення, або газу, вони звертаються до нас, а ми передаємо клопотання до ЖКГ, щоб забезпечити ці родини дровами для опалення”.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко додав, що грітися можна і в магазинах:

“Ми говоримо про тимчасове надання допомоги людині при переохолодженні або її потерпання при дії низької температури.  Інфраструктура міста доволі розвинута, практично на кожному кроці знаходиться магазин, куди людина може зайти і обігрітися”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар