На Кіровоградщині видають пільгові кредити на будівництво власного житла

За Кіровоградською обласною програмою “Власний дім” на спорудження житла в селі надаються пільгові кредити.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Коломійцев під час щопонеділкової апаратної наради звернув увагу керівників територій на необхідність виконання обласної програми підтримки індивідуального житлового будівництва не селі “Власний дім” на 2016-2020 роки.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.

За словами посадовця, для реалізації зазначеної програми відповідним обласним фондом з Державного, обласного та місцевого бюджетів надаються пільгові кредити під 3% річних на спорудження житлових будинків, надвірних цокольних приміщень, інженерних мереж, підключення їх до необхідних комунікацій тощо. Загалом з Державного і місцевих бюджетів на 2016 рік передбачено кошти в розмірі 960 тисяч гривень.

– Не всі території приєдналися до виконання цієї програми, не всі території передбачили кошти і не всі території надають інформацію про необхідність забезпечення житлом, – зауважив Андрій Коломійцев. – Відповідна робоча група протягом цього року прийняла тільки одне рішення про підписання одного кредитного договору. Ми не використовували всі ті можливості, які є в Державному і в місцевих бюджетах. Я часто чую, що треба забезпечити житлом сільських жителів – лікарів, учителів, учасників АТО, тому керівникам територій треба попрацювати над цією програмою, проаналізувати звернення і, можливо, ще надати дозволи на підписання кредитних договорів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар