Керівникові Кропивницького часів Горбачова віддали черговий безтендерний підряд на ремонт школи

Управління капітального будівництва міської ради Кропивницького учора, 3 жовтня, підписало з ТДВ «Інтерресурси» договір підряду на виконання будівельно-монтажних робіт по об’єкту: «Капітальний ремонт КЗ «НВО № 6 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення», вул. Тараса Карпи 63».

Про це йдеться в електронній системі публічних закупівель «ProZorro» – повідомляє центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Вартість послуг, згідно договору, складатиме  482,92 тис. грн з ПДВ. Виконати роботи ТДВ «Інтерресурси» зобов’язалось у строк до 30 грудня 2016 року. Не забуло Управління капбудівництва і про себе, передбачивши в договорі плату за технічний нагляд.

Посилаючись на необов’язковість, згідно закону «Про публічні закупівлі», проведення тендеру якщо вартість робіт не перевищує 1,5 млн грн, управління капітального будівництва КМР уклало договір з фірмою напряму, без будь-якого конкурсу. Цим же законом мотивували  відсутність на «ProZorro» документації щодо конкретних робіт котрі будуть проведені в рамках капітального ремонту.

Зазначимо, що це вже не перший безтендерний підряд на ремонт шкіл Кропивницького, котрий отримує ТДВ «Інтерресурси» від управління капбудівництва. З початку 2016 року підприємство, за даними офіційного порталу публічних фінансів України, вже отримало від управління 134,87 тис. грн на  ремонт кропивницього колегіуму по вул. Тарковського 25 та 377,71 тис. грн на капремонт ЗОШ №24 на вул. Тараса Карпи 85. Крім того ТДВ «Інтерресурси» минулого місяця отримало підряд маже на 60 млн грн від Кіровоградської ОДА. Загалом, за даними сайту z.texty.org.ua, з 2008 року фірма виграла 54 тендери на загальну суму 354,25 млн грн.

За даними держреєстру власниками ТДВ «Інтерресурси» є Москаленко Микола Іванович та Кирило Миколайович. Серед інших фірм родини Москаленко є підприємства з Київської, Чернігівської та Одеської областей: ТОВ «Торговий дім Інтерресурси», ТОВ «Байя сервіс», ТОВ «Керуюча компанія Інтерресурси», ТОВ «Щорсагроімпульс», ТОВ «Інтерресурси яхтінг», ТОВ «Максим М», ТОВ «Інтертепло», ТОВ «АДК Боско дизайн», ПСП «Сновський», ПВКП «Імпульс».

Микола Москаленко, згідно розпорядження голови Кіровоградської ОДА входить до Ради з питань залучення інвестицій, що діє при облдержадміністрації. Однак громадськості він більш відомий тим, що в період з 1986 по 1989 роки займав посаду голови Кіровоградського міськвиконкому. До структури «Інтерресурсів» Москаленко потрапив у 1996 році коли був обраний на посаду голови правління тоді ще відкритого акціонерного товариства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар