Кіровоградщина витратила більше 200 тис. грн на земевпорядні роботи

Органи місцевого самоврядування Кіровоградщини з початку поточного року спрямували 276,7 тис. гривень на землевпорядні, землеоціночні роботи та заходи з охорони земель регіону. Кошти отримали від надходжень в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області.

У поточному році в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до місцевих бюджетів надійшло 2530,8 тис. гривень. Сума залишків, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва, на спеціальних рахунках місцевих рад становить 14,4 млн гривень. Ці кошти планується використовувати на проведення нормативної грошової оцінки земель, інвентаризацію земель, заходи з охорони земель та поліпшення земельних ресурсів.

Так, 26 вересня в Кіровоградській обласній державній адміністрації за участі Олега Кудрі, в.о.начальника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області, відбулося засідання обласної робочої групи з відбору та формування переліку заходів та об’єктів, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять як відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. У його ході були розглянуті звернення Олександрівської та Онуфріївської райдержадміністрацій щодо надання у 2016 році субвенцій з обласного бюджету районним бюджетам  на реалізацію заходів розвитку земельних відносин.

Як результат, прийнято рішення надати субвенцію на інвентаризацію земель смт. Павлиш Онуфріївського району у сумі 150,7 тис. грн, а також на проведення нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів Родниківської сільської ради Олександрівського району у сумі 35,5 тис. грн загальна сума коштів субвенції, наданих територіальним громадам під час засідання обласної робочої групи становить 186,2 тис. гривень.

Також було сформовано пропозиції щодо обсягів фінансування у 2017 році заходів та об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять як відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар