У школах Гайворонського району замінять вікна за 1,27 млн грн

Відділ освіти Гайворонської райдержадміністрації 18 серпня підписав три договори на проведення капітального ремонту (заміну вікон) у загальноосвітніх школах сіл Могильне, Таужне і Хащувате з  ФОП Лященко Мирослава Миколаївна. Про це стало відомо з електронної система публічних закупівель «ProZorro».

За умовами договорів усі роботи підприємець має виконати до кінця поточного року. Згідно отриманої, від представників відділу освіти, інформації, скориставшись положенням ч.1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі», у Гайворонській РДА вирішили на проводити повноцінний тендер, а напряму заключити договір з постачальником послуг, виклавши на «ProZorro» лише звіт про укладення договорів. Предметно, що на 99% фінансування даних проектів було профінансовано з держаної субвенції, про що є відповідна згадка у кожному з договорів. Загалом же у всіх трьох школах планується замінити 210 вікон на загальну суму 1,27 млн грн..

Школа

Кількість вікон що будуть замінені

Вартість робіт

(за кошти субвенції та районного бюджету)

Приблизна вартість одного вікна з роботою

ЗОШ І-ІІІ ступенів села Могильне

90

558,86 тис. грн. (540 тис. грн. – субвенція, 18,86 тис. грн.  – рай. бюджет)

6,21 тис. грн.

ЗОШ І-ІІІ ступенів села Таужне

92

547,72 тис. грн. (520 тис. грн. – субвенція, 27,72 тис. грн.  – рай. бюджет)

5,95 тис. грн.

ЗОШ І-ІІІ ступенів села Хащувате

28

165,68 тис. грн. (150 тис. грн. – субвенція, 15,68 тис. грн. – рай. бюджет)

5,92 тис. грн.

Договори на виконання відповідних робіт, як ми вже згадували, було підписано з ФОП Лященко Мирославою Миколаївною, що проживає у селищі Завалля Гайворонського району. Основним КВЕДом даного підприємця, за даними держреєстру є «Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю».

Окрім власної підприємницької справи Мирослава Лященко є співвласницею ТОВ «Сплайн ЛТД», яке належить, окрім неї, її чоловікові Лященко Віталію Федоровичу та бізнес партнеру сім’ї Поляниці Григорію Миколайовичу.

Сам же Віталій Лященко наразі є депутатом Гайворонської районної ради від БПП «Солідарність» та, за даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, генеральним директором ПАТ «Завалівський графітовий комбінат», 78% акцій якої належать ТОВ «Графітінвест», співвласником котрої є він сам.

Серед  співзасновників «Графітінвесту» та ще декількох фірм Лященка – ТОВ «Стоун Фаунд» і ТОВ «Завалівський графіт» також значаться голова наглядової ради ПАТ «Завалівський графітовий комбінат», екс-регіонал Хейсон Олег Юрійович, котрий на останніх виборах балотувався до облради від БПП «Солідарність», а також 23-річна невістка Закарпатського обласного прокурора Володимира Янка – Марта Янко та Тетяна Колесниченко – дружина Колесниченко Володимира Миколайовича, судді  Вищого спеціалізованого суду України та колишнього голови Вищої ради юстиції 2010-2012 років.

За матеріалами центру медіарозслідувань “Прозоро”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар