Бюджет Кіровоградщини поповнився майже на 200 млн грн

До обласного бюджету Кіровоградщини внесли зміни, які стосуються соціальної сфери.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської облради.

Корегування показників обласного бюджету на 2016 рік, затверджених рішенням обласної ради від 25 грудня 2015 року № 16 “Про обласний бюджет на 2016 рік”, зумовлено необхідністю внесення змін до доходів і видатків, пов’язаних із:

  • перевиконанням доходів обласного бюджету та спрямуванням понадпланових доходів на видатки;
  • врахуванням в обласному бюджеті змін по міжбюджетних трансфертах (з державного бюджету та інших місцевих бюджетів);
  • перерозподілом поточних і капітальних видатків і за напрямками видатків у межах загального обсягу бюджетних призначень по окремих головних розпорядниках коштів обласного бюджету.

У проекті рішення про внесення змін до обласного бюджету пропонується:

  • збільшити доходи та видатки загального фонду обласного бюджету (без міжбюджетних трансфертів) – на 38 млн 297 тис. гривень.
  • збільшити доходи спеціального фонду обласного бюджету по екологічному податку на 2 млн 300 тис. гривень та на цю ж суму збільшити видатки обласного фонду охорони навколишнього природного середовища;
  • збільшити доходи і видатки обласного бюджету за рахунок субвенцій з державного бюджету та інших місцевих бюджетів на загальну суму 151 млн 792 тис. 958 гривень, з них: освітньої субвенції – на 4 млн 455 тис. гривень, медичної субвенції – на 1 млн 313 тис. 200 гривень.

Зазначені кошти передбачені для спрямування їх на заробітну плату, у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати з 01 грудня 2016 року до 1600 гривень проти 1550 гривень затверджених у бюджеті.

За підсумками січня-червня 2016 року перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету склало 15,3% або 27519,2 тисяч гривень.

Витрати на медикаменти та інші поточні видатки охорони здоров’я планується збільшити на 2359,9 тисяч гривень. Крім того, на капітальний ремонт спірального комп’ютерного томографу в Кіровоградській обласній лікарні передбачено 1108,0 тисяч гривень.

Для надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих і пораненим учасникам АТО передбачено 300 тисяч гривень, проведення енергозберігаючих заходів в обласній СДЮСШОР “Надія” — 1480 тисяч гривень, завершення капітального ремонту 5-го поверху гуртожитку № 1 Кіровоградського медичного коледжу ім. Є.Й.Мухіна — 1537 тисяч гривень, капітальний ремонт приміщення Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю м. Олександрія — 2436,2 тисяч гривень, для надання допомоги військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України — 2200 тисяч гривень, на усунення аварійності житлового будинку по вул. Приморській, 24, у м. Світловодську — 992 тисячі гривень.

Постійна комісія заслухала інформацію про стан фінансово-господарської діяльності інтернатних закладів, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ і міст області, та внесла доповнення до даного проекту рішення. Зокрема, обласній державній адміністрації рекомендовано підготувати клопотання Міністерству соціальної політики України щодо необхідності розробки механізму передачі коштів з однієї області до іншої за утримання громадян похилого віку та інвалідів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар