На Кіровоградщині закупили вугілля на третину дорожче від найвигіднішої аукціонної пропозиції

За даними електронної системи публічних закупівель «ProZorro» 4-го серпня Маловисківський районний центр зайнятості та ТОВ «Макреалгрупп» підписали договір на поставку закладу 28 тонн вугілля марки АО (25-50) зольністю 8%.

Вартість палива разом з доставкою, згідно договору, коштуватиме центу зайнятості 99,4 тис. грн.  Поставити товар фірма зобов’язалась протягом 60 днів з моменту підписання договору. Про це повідомляє центр медіарозслідувань “Прозоро”.

До участі у тендері долучились п’ять фірм, троє з яких подали тендерні пропозиції на третину дешевші за ТОВ «Макреалгрупп».

Розкриття пропозицій було призначено на 21 липня і саме тоді стало відомо, що фірма, яіка запропонувала найнижчу ціну, ТОВ «Артмаркет»,  надіслала лист про відмову підписувати договір за результатами проведеного тендеру.

Згідно вимог тендерної документації від учасників торгів вимагалась лише копія витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також сертифікат якості вугілля, однак цього виявилось досить аби відмовити другій за списком фірмі – ТОВ «Євроальянс ЛТД», яка не надала копію вище вказаного сертифікату.

Через 4 дні після проведення тендеру, 25-го липня, лист про відмову підписувати договір надіслала й третя серед найвигідніших за результатами торгів фірма – ПП «Сев-сервіс 2000».

А уже 27-го липня, згідно протоколу №5 засідання комітету з електронних закупівель, було прийнято рішення «учасника Аукціону від 19.07.2016 року ТОВ «Макреалгрупп», відповідно до вимог підпункту 9.3 пункту 9 Порядку здійснення допорогових закупівель визнати переможцем Закупівлі».

Конкуренти ТОВ «Макреалгрупп» належать:

  • ТОВ «Артмаркет» – жителю Знам’янки Піско Федору Петровичу, котрий свого часу очолював знам’янську ЗОШ №3, та був у 2008-2009 роках начальником відділу освіти Знам’янської РДА. З 2006 по 2010 рік Федір Піско також встиг попрацювати депутатом Знам’янської міськради. У 2014 році про потенційні махінації ТОВ «Артмаркет» та ТОВ «Макреалгрупп» на вугільному тендері у Маловисківскому районі писали місцеві ЗМІ. За даними z.texty.org.ua з 2008 року фірма виграла 41 тендер на загальну суму 35,79 млн. грн..;
  • ТОВ «Євроальянс ЛТД» – також знам’яначанину Павленку Олегу Миколайовичу. За даними z.texty.org.ua з 2008 року фірма виграла усього 3 тендери на загальну суму 1,94 млн. грн.;
  • ПП «Сев-сервіс 2000» – належить жителю міста Черкаси Бондару Віктору Дмитровичу. За даними z.texty.org.ua з 2008 року фірма виграла 47 тендерів на загальну суму 25,21 млн. грн..;
  • ПП «Новомиргородпаливо», котре запропонувало найдорожчу ціну належить жителю Новомиргорода Грабовому Олександру Аврамовичу, котрий цьогоріч увійшов до так званої «Ради старійшин» Новомиргорода. Донька Грабового – Таїсія Олександрівна Грабова, котра є підписантом фірми з 2011 року, була депутатом минулої каденції Новомиргородскої міської ради та свого часу займала посаду начальника управління економіки та розвитку інфраструктури Новомиргородскої РДА.

Переможець аукціону ТОВ  «Макреалгрупп», з пропискою у Малій Висці, належить жительці Макіївки Курепіній Олені Юріївні, яка окрім того є співзасновницею макіївської ТОВ «Гала ЛТД», що нині згідно рішенням суду знаходиться у стадії ліквідації за неподання фінансової звітності. За даними сайту z.texty.org.ua з 2008 року ТОВ «Макреалгрупп» виграла 46 тендерів на загальну суму 57,43 млн. грн.

У наявній на «ProZorro» документації  відсутня інформація щодо походження вугілля, яке ТОВ «Макреалгрупп» планує поставляти до Маловисківського районного центру зайнятості. Однак згідно довідки, яку надавала фірма під час проведення тендеру на поставку вугілля ДНЗ “Професійно-технічне училище №40 м. Новоукраїнка”, що проходив у червні цього року, виробником вугілля марки АО (25-50) значилось ТОВ «Ексіменерго» паливно-енергетична компанія. Дане підприємство належить засновник вугільної компанії «Coal Energy», мільйонеру родом з Макіївки Віктору Вишневецькому, чиї підприємства, підозрювали у фінансуванні тероризму.

І насамкінець – згідно підписаного договору вартість 1 тонни вугілля від ТОВ  «Макреалгрупп» коштуватиме Маловисківському регіональному центру зайнятості 3,55 тис. грн. У той час як КЗ “Миколаївський районний центр первинної медико-санітарної допомоги”, який через «ProZorro» провів аукціон на початку липня,  замовив вугілля цієї ж марки – АО (25-50) за ціною 2,8 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар