Кропивницький активіст вимагає звільнити керівництво управління ЖКГ

Учора, 26 липня, під час виступу на сесії міської ради Кропивницького, голова громадської організації «Асоціація Політичних Наук» Дмитро Сінченко оголосив про підозрілі факти фінансових операцій головного управління ЖКГ у грудні 2015 року, виявлені в рамках моніторингової кампанії Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем».

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на прес-службу Асоціації політичних наук.

Громадський діяч констатував виділення майже 30 млн. грн. на проведення ремонту доріг лише за один зимовий місяць, пояснивши, хто саме отримав підряди від міської влади. Так, активістам вдалось виявити, що підрядники, які отримують кошти з міського бюджету, фігурують у ряді кримінальних справ, зокрема, щодо злочинів у сфері держзакупівель.
У промові прозвучали назви таких підприємств, як ТОВ «Дор-строй», МПП «Тарон», ПП «МАМ-Сервіс», ТОВ «ПФ», ПП «Діск», ТОВ «Златопіль». Більша частина коштів були виділені без жодних тендерів. Згадані підприємства, попри свою ненадійну репутацію, продовжують отримувати бюджетне фінансування до сьогоднішнього дня.

Фігурує у кримінальній справі і сам начальник головного управління ЖКГ Олександр Хачатурян. З цього приводу активіст закликав одразу звільняти таких чиновників, щодо яких існують обґрунтовані підозри в корупційних діях.

Я говорю про декомунізацію? Ні. Я говорю про корупцію. Але дехто дуже хоче, щоб ми продовжували сперечатись про перейменування перейменованого міста! Хоче зіткнути нас лобами, щоб відвернути нашу увагу від розкрадання бюджету громади. А причина того, що корупція можлива, проста – непрозорість прийняття рішень, непрозорість процедур розподілу бюджетних коштів. Декомунізувати необхідно не тільки назви, але і свідомість!”, – зазначив Дмитро Сінченко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар