Надра Кіровоградщини принесли бюджету 106 млн грн

За результатами роботи першого півріччя до бюджетів усіх рівнів  надійшло  106,3 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами, що складає 119,6%  до доведеного завдання та 133,6 % до минулорічного показника. Про це повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Із загальної суми коштів до державного бюджету спрямовано 79,5 млн. грн. або 119,4відс. до завдання та до місцевих бюджетів –  26,8 млн. грн. або 120,2 % до індикативу. 

Платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти, що отримали спеціальні дозволи на користування надрами, а також  суб’єкти господарювання, що мають дозволи на спеціальне водокористування та видобувають підземну воду.

Рентні платежі, частина яких залишається в розпорядженні територіальних громад, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери, соціальних програм, а також спрямовуються на відновлення природних ресурсів.

Досягнення позитивної динаміки надходжень по природним багатствам до державної та місцевої скарбниці  є результатом дієвої та плідної співпраці органів ДФС Кіровоградщини з бізнес-громадою краю.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар