Бюджет області отримав 189,4 мільйонів гривень від плати за землю

За підсумками січня-травня 2016 року до місцевих бюджетів Кіровоградщини спрямовано 189,4 млн.грн. плати за землю.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Обсяги надходжень зросли до відповідного періоду  минулого року  на 146 відсотків, а це означає, що територіальні громади від власників та орендарів земельних ділянок Кіровоградської області отримали на 59,6 мільйонів гривень більше, ніж торік.

З початку 2016 року юридичними особами сплачено 161,0 млн.грн. і 28,4 млн. грн. – фізичними особами. Фактичні показники аналогічного періоду минулого року від таких платників перевищено на 50,9млн. грн. та 8,7 млн. грн. відповідно.

Нагадаємо, відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні в поточному році.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться працівниками фіскальних органів. Податкові повідомлення-рішення фізичні особи отримають до 1 липня 2016 року. Сплатити податок необхідно протягом 60 днів з дня його вручення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар