Через нову ціну на газ майже вдвічі зросли тарифи на тепло

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року. За словами глави регулятора Дмитра Вовка, відповідне рішення НКРЕКУ прийняла на засіданні 5 травня, пише Тиждень.ua.

«Відсоток залежить від підприємства (теплопостачання – Ред.). Левова частка коригування пов’язана з рішенням уряду щодо ціни на природний газ, інше – перегляд заробітних плат відповідно до нового рівня мінімальних зарплат і рівнем ЄСВ, зміна роздрібних тарифів на електроенергію тощо», – сказав Дмитро Вовк.

Співрозмовник підкреслив, що комісією затверджені заходи щодо збільшення рівня оснащеності житлового фонду будинковими лічильниками тепла з поточних 60% до 86%. «Ще 14% – в процесі і на совісті підприємств і органів місцевої влади.

Глава НКРЕКУ додав, що регулятор опрацьовує комплекс заходів, який дозволить в майбутньому знизити тарифи на тепло.

«Комісія проводить роботу із заміщення тепла з природного газу на тепло з вугілля там, де це можливо – серед таких міст Київ, Чернігів, Черкаси, Суми, Калуш. Короткострокові заходи щодо «розшивки» вузьких місць в генерації і передачі теплової енергії, виробництво тепла з вугілля дозволять знизити середньозважену ціну для цих міст», – резюмував Вовк.

Нагадаємо, Кабінет міністрів з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. куб. м, для виробників теплової енергії – 6,81 тис. грн за 1 тис. куб. м (з урахуванням тарифів на транспортування і ПДВ).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар